Hamilton zet deur naar Ferrari beetje open

Print
Hamilton zet deur naar Ferrari beetje open

Lewis Hamilton. Afbeelding: EPA

De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft na zijn afsluitende zege in de Grand Prix van Abu Dhabi bevestigd noch ontkend dat hij onlangs gesprekken heeft gevoerd met John Elkann, de baas van Ferrari.

„Wat achter gesloten deuren plaatsvindt, is altijd een privékwestie. Dus ook met wie je uiteindelijk om de tafel zit”, betoogde de zesvoudige wereldkampioen.

Het miljoenencontract van Hamilton (34) loopt eind 2020 af bij Mercedes. Hij rijdt sinds 2013 voor de Duitse renstal. „Ik heb heel veel jaren met niemand gesproken over andere opties in de Formule 1, omdat we met het huidige team altijd de juiste weg hebben gekozen. Ik voel me nog steeds geweldig bij Mercedes en het zal dus zeker geen gemakkelijke en snelle beslissing zijn om te vertrekken. Maar het gaat natuurlijk wel om de laatste fase in mijn loopbaan. Dan is het alleen maar verstandig en wijs om er eens goed over na te denken.”

Ferrari’s

Hamilton, die in zijn eigen wagenpark over diverse Ferrari’s beschikt, betrok opvallend genoeg Toto Wolff, de baas van het Formule 1-team van Mercedes, zijdelings in zijn toekomstplannen. „Ik weet dat Toto ook zijn opties weegt richting de toekomst. Dus ik wacht wel af waarmee hij komt.”

Hamilton staat nu op 84 overwinningen in de Formule 1. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is recordhouder met 91 zeges. Bij Ferrari loopt het contract van de Duitser Sebastian Vettel eind 2020 af. Daarmee zou er (financiële) ruimte ontstaan om Hamilton bij het befaamde Italiaanse automerk onder te brengen. Met Ferrari zou de Brit dan het record van Schumacher willen aanvallen.

„De kans dat Lewis bij Mercedes blijft, schat ik op 75 procent”, sprak Wolff veelzeggend in Abu Dhabi. „Maar dan is er altijd nog een percentage van 25 procent waarover wij geen controle hebben.”