Miljoenen mensen krijgen testbericht NL-Alert

Print
Miljoenen mensen krijgen testbericht NL-Alert

Afbeelding: ANP

Ongeveer 12 miljoen mensen in Nederland ontvangen maandag een waarschuwingsbericht van de overheid op hun smartphone. Het is een testbericht voor NL-Alert.

Dat bericht verschijnt ook op honderden digitale reclamezuilen in het hele land en op vertrekborden voor het openbaar vervoer. Het controlebericht wordt precies om 12.00 uur verstuurd, tegelijk met het luchtalarm.

Door een NL-Alert informeert de overheid de bevolking over een ramp in de buurt en hoe in dat geval het beste kan worden gehandeld. De boodschap wordt via mobiele telefoons verzonden bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties.

Het systeem wordt twee keer per jaar getest. Het vorige controlebericht werd op maandag 3 juni verstuurd. Dat proefalarm werd ontvangen door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen