De NS wil met wifi-tracking zitplaats beter vindbaar maken

Print
De NS wil met wifi-tracking zitplaats beter vindbaar maken

Afbeelding: ANP

Om het voor reizigers makkelijker te maken een zitplaats te vinden in de trein, willen de Nederlandse Spoorwegen wifi-tracking inzetten.

,,Wij realiseren ons dat het een beladen ­onderwerp is als het gaat om privacy”, zegt directeur privacy Udo Oelen in Trouw. Maar hij denkt dat gegevensverwerking rechtmatig is als het spoorbedrijf zich aan bepaalde spelregels houdt.

Via wifi-tracking ontvangt een bedrijf locatiegegevens van een mobiele telefoon of tablet wanneer wifi aanstaat. Gemeenten, maar ook vervoersbedrijven, kunnen het systeem inzetten om verkeersstromen van grote groepen mensen in kaart te brengen en mensen te tellen.

,,Voor ons is het van belang deze informatie te ontsluiten zodat mensen zich beter over de trein verdelen en de kans op een zitplaats groter wordt”, zegt de NS-directeur. ,,Ook voor de veiligheid is het beter als massa’s mensen zich over de trein verspreiden.”

Hoeveel mensen er nog gebruikmaken van wifi in de trein wordt in het artikel niet gemeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen