‘Verhuurders panden Hudson’s Bay gaan strijd aan’

Print
‘Verhuurders panden Hudson’s Bay gaan strijd aan’

Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Meerdere verhuurders van Hudson’s Bay-winkels bereiden zich voor op een juridische strijd in Canada. Zo willen zij afdwingen dat de warenhuisketen zich houdt aan huurgaranties, die het Canadese moederbedrijf van de warenhuisketen heeft afgegeven.

Dat schrijft het FD. De Nederlandse tak van Hudson’s Bay vroeg vorige week uitstel van betaling aan.

Toen Hudson’s Bay in 2016 naar Nederland kwam, sloot het langlopende contracten met de eigenaren van de vijftien winkels. Daarnaast staat het Canadese moederbedrijf in veel gevallen garant voor de eerste tien jaar aan huurbetalingen, goed voor in totaal zo’n 400 miljoen euro.

„Over die garantie bestaat geen discussie”, zegt Lesley Bamberger, eigenaar van Kroonenberg Groep. Het vastgoedbedrijf verhuurt panden in Amsterdam en Breda aan Hudson’s Bay. „We zijn in kaart aan het brengen hoe we die kunnen afdwingen, al dan niet met een aantal andere eigenaren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen