Weer kijkcijferrecord voor Arjen Lubach

Print
Weer kijkcijferrecord voor Arjen Lubach

Afbeelding: ANP Kippa

Arjen Lubach heeft zijn eigen kijkcijferrecord weer verbroken. Zondag stemden er 1,4 miljoen mensen af op de achtste aflevering van Zondag met Lubach op NPO 3, zo’n 100.000 meer dan tijdens de seizoensopening in oktober. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Zondag met Lubach is bezig aan zijn succesvolste seizoen. Tijdens de huidige tiende reeks is er nog geen aflevering geweest die minder dan een miljoen kijkers trok. Het negende seizoen, dat vorig jaar op de buis te zien was, bleef gemiddeld net onder de miljoen kijkers steken.

Gevoelige snaar

Lubach weet regelmatig een gevoelige snaar te raken bij de kijker. Zo stelde hij misstanden bij slachterijen aan de kaak, waarbij hij schokkende beelden liet zien en de draak stak met het ontoereikende toezicht. Ook lanceerde hij naar aanleiding van de landelijke onderwijsstaking een T-shirt met de tekst ‘Ik ben GEEN Toprioriteit’, dat vervolgens niet was aan te slepen.

Lubach hoefde zondag op primetime alleen Maestro (1,8 miljoen kijkers op NPO 1) en Expeditie Robinson (1,6 miljoen op RTL 4) voor zich te laten. De best bekeken programma’s waren het NOS Journaal van 20.00 uur (2,3 miljoen) en Studio Sport Eredivisie (2,2 miljoen).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →