Wijsen Logistics (Maastricht) in Belgische handen

Print
Wijsen Logistics (Maastricht) in Belgische handen

Afbeelding: © GOBO Transport & Logistics

Maastricht / Itteren -

GOBO Transport & Logistics uit Lanaken neemt Wijsen Logistics uit Maastricht over. Na de overname werken er bij GOBO 200 mensen op 6 locaties in België, Nederland, Duitsland en Slowakije.

GOBO en Wijsen werkten al nauw met elkaar samen: GOBO is Frankrijk-specialist, Wijsen is sterk in Zwitserland. “We waren niet uitdrukkelijk op zoek naar een overnamepartner, maar omdat we veel samenwerken en wij geen opvolgers in de familie hebben, kwam het onderwerp te sprake”, zeggen de broers Bert en Henny Wijsen.

Sterke partij Volgens de broers is “GOBO een sterke partij, een gevestigde waarde, een familiebedrijf met korte lijnen, dat onze activiteiten voortzetten kan. We dragen het bedrijf dan ook met een gerust hart over.” Met de overname neemt het aantal vrachtwagens bij GOBO toe van 75 naar 130 en stijgt het aan opleggers, aanhangers en tankwagens met 80 tot 250. Het bedrijf heeft warehouses met een oppervlakte van in totaal 35.000 m². Begin 2020 wordt gestart met de bouw van een extra warehouse van 8.200 m². De omzet van het bedrijf bedraagt 32 miljoen euro.

Wijsen blijft GOBO wil met de overname van Wijsen verder groeien. De overname heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid bij beide bedrijven. Ook niet voor de broers Wijsen zelf: zij blijven actief binnen het bedrijf en ook de naam Wijsen Logistics blijft behouden.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg