PvdA wil inzicht in kosten Koningsdag 2020

Print
PvdA wil inzicht in kosten Koningsdag 2020

Koningsdag 2019 in Amersfoort. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Waarom duurt het zo lang voor Maastricht inzicht geeft in de kosten van Koningsdag 2020? De gemeente weet immers al ruim twee maanden dat de koninklijke familie op maandag 27 april naar de provinciehoofdstad komt.

In vragen aan burgemeester en wethouders wijst de PvdA erop dat zowel Amersfoort (2019), Groningen (2018) en Tilburg (2017) allemaal zo’n 1,3 miljoen euro kwijt waren. De PvdA vindt het raar dat in de begroting geen soortgelijk bedrag is gereserveerd voor het koninklijke bezoek.

De toewijzing van Maastricht was op 23 september, dus ruim twee maanden geleden. De PvdA vindt het lang duren. „Het stadsbestuur in Amersfoort had er vier weken voor nodig om de raad te informeren over de te verwachten kosten.” Die helderheid is volgens de sociaaldemocraten ook nodig omdat Maastricht toch al tien miljoen moet bezuinigen, exclusief de kosten voor Koningsdag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen