Verdacht pakketje in aankomsthal Eindhoven Airport blijkt geen explosief

Print
Verdacht pakketje in aankomsthal Eindhoven Airport blijkt geen explosief

Afbeelding: ANP

In de aankomsthal van Eindhoven Airport is maandagochtend een verdacht pakketje onderzocht. De Koninklijke Marechaussee meldde om 11.40 uur dat er geen explosief is aangetroffen. Het pakketje is meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Een gedeelte van de aankomsthal is afgesloten door de marechaussee. De EOD was ter plaatse en deed onderzoek. Meerdere hulpdiensten waren aanwezig bij het vliegveld.

De luchthaven meldt dat het onderzoek geen gevolgen heeft voor het vliegverkeer.

Beschermende kleding

De omgeving rond een van de ingangen van de aankomsthal was afgezet met politielint. Het verdachte pakketje lag meteen links bij een rijtje stoeltjes.

Een medewerker van de EOD is met beschermende kleding naar binnen gegaan. De defensiemedewerker heeft liggend op de grond het pakketje onderzocht.

Zwarte rugzak

Waarschijnlijk ging het om een zwarte tas of rugzak. Deze is meegenomen door de dienst.

Passagiers die op reis gaan kunnen via een achteringang de aankomsthal betreden. Reizigers die uit het vliegtuig stappen moeten via een nooduitgang naar buiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen