Sportief gedrag speerpunt KERNgezond activiteit Reuver

Print
Sportief gedrag speerpunt KERNgezond activiteit Reuver

Leerlingen met VC Peelpush volleybalster Jody Selten in hun midden aan de slag met het woordweb. Afbeelding: KERNgezond

Reuver -

Bij basisschool Bösdael in Reuver stond op donderdagochtend de eerste KERNgezond activiteit van het schooljaar op het programma. Onder leiding van topvolleybalster Jody Selten gingen de leerlingen van de groepen 5 en 6 aan de slag met gezond gedrag en gezond bewegen.

De leerlingen werden in twee groepen gedeeld, waarna een groep begon met een gedragsles onder leiding van Selten. Zij maakte samen met de kinderen een woordweb over fair play. Hierbij ging het over gedrag binnen de sport en hoe dit naar het schoolplein en het dagelijks leven vertaald kan worden. De kinderen leverden veel input en snapten dat ze als klas eigenlijk ook één groot team zijn. De andere groep ging van start met een kickboksclinic onder leiding van een professional van Sportcenter Balance. Naast basistechnieken leerden ze dat er bij deze sport ook veel discipline komt kijken, net als gezond gedrag. Vervolgens wisselden de twee groepen van onderdeel. Door het enthousiasme van de kinderen vloog de ochtend voorbij. De volgende KERNgezond-activiteit op basisschool Bösdael vindt plaats op 20 februari.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen