Onderscheiding voor Bert Vonk

Print
Onderscheiding voor Bert Vonk

Lintje voor scheidende voorzitter van de Ouwe Hap. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Burgemeester Raymond Vlecken heeft zondag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bert Vonk (75 jaar) tijdens zijn laatste dansmiddag bij in het MFC An d’r Put, waar hij om gezondheidsredenen afscheid neemt als voorzitter van de ‘Ouwe Hap Waubach’. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bert Vonk heeft een rijk verleden als vrijwilliger bij Fanfare St. Elisabeth, Vasteloavendsverein ‘de Geete’ en de Excursiecommissie van de Sociëteit De Linde, een vereniging voor gepensioneerde ambtenaren van ABP en APG, met ruim 300 leden.

Vanaf 2013 is Bert Vonk voorzitter van de seniorenvereniging Ouwe Hap in Waubach. Aan de dansactiviteiten wordt altijd een thema gekoppeld en speelt een live orkest. Deze vereniging is niet alleen bekend in Landgraaf, maar ook daarbuiten. Vanaf 2014 is hij bovendien initiatiefnemer en organisator voor de Fietstocht 50plus, in samenwerking met Seniorenvereniging Ouwe Hap en seniorensociëteit de Linde. De gemeenten Landgraaf en Heerlen ondersteunen de fietstocht.

Tot slot is hij al jaren actief lid van de Bargoensvereniging ’t Keieskwieëste uit de Groenstraat. Hij ondersteunde al enige tijd de penningmeester en sinds 2017 heeft hij de bestuurstaak van penningmeester overgenomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen