Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert: cheque voor Eritrese Gemeenschap

Print
Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert: cheque voor Eritrese Gemeenschap

Een mooi bedrag voor de Eritrese Gemeenschap. Afbeelding: Rotary Club Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Eritrese Gemeenschap mocht afgelopen zondag een cheque in ontvangst nemen van 1.500 euro. Dit bedrag is opgehaald met de organisatie van het concert ‘Ontmoeting van Culturen’ dat op 12 oktober werd gehouden door Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert in het Franciscus Huis Weert.

De Eritrese gemeenschap van de Tewahedo kerk in Nederland komt sinds kort in Weert op zondag naar de kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Het woord ‘tewahedo’ is afgeleid van het Arabische ‘tawhid’ en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen