Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert: cheque voor Eritrese Gemeenschap

Print
Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert: cheque voor Eritrese Gemeenschap

Een mooi bedrag voor de Eritrese Gemeenschap. Afbeelding: Rotary Club Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Eritrese Gemeenschap mocht afgelopen zondag een cheque in ontvangst nemen van 1.500 euro. Dit bedrag is opgehaald met de organisatie van het concert ‘Ontmoeting van Culturen’ dat op 12 oktober werd gehouden door Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert in het Franciscus Huis Weert.

De Eritrese gemeenschap van de Tewahedo kerk in Nederland komt sinds kort in Weert op zondag naar de kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Het woord ‘tewahedo’ is afgeleid van het Arabische ‘tawhid’ en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen