Kaarsjesavond

Bezinning bij kaarslicht op kortste dag

Print
Bezinning bij kaarslicht op kortste dag

De Markt in Gennep verlicht bij kaarslicht op zaterdag 21 december. Afbeelding: Ingrid Driessen

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Stichting Johannes Engelen houdt op zaterdag 21 december de Kaarsjesavond op de Markt in Gennep. Voor de zestiende keer gaat op de avond van de kortste dag de verlichting uit en branden er talloze kaarsjes. Op het feeërieke plein in de Niersstad is er vanaf 19.30 uur tijd voor bezinning en samenzang.

Het evenement daags voor kerst is in Gennep een traditie en een passende afsluiting van het jaar. Naast de kerstboodschap van burgemeester Van Beek is er samenzang. Harmonie Sint Caecilia uit Ven-Zelderheide en Ottersum en koor Suuk7 dragen daar samen met de honderden aanwezigen aan bij. Tijdens de zestiende Kaarsjesavond wordt ook het Jaar van de Ontmoeting afgesloten. Afgelopen jaar was er veel aandacht voor de duizend nieuwkomers in Gennep en daarom hecht de organisatie van de Kaarsjesavond eraan dat een van hen vertelt over de ervaringen van het eerste jaar in Gennep. Vast ritueel is dat de elektrische verlichting wordt uitgeschakeld en de Markt sfeervol verlicht wordt door een paar duizend kaarsen die branden achter de ramen rond de Markt, op het plein en in de handen van de bezoekers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen