Plastic soep ‘Ingepakt’ door Theater Kleinkunst

Print
Plastic soep ‘Ingepakt’ door Theater Kleinkunst

De acteurs tijdens een van de repetitie voor ‘Ingepakt’. Afbeelding: Theater Kleinkunst

Horst -

Theater Kleinkunst speelt in de voormalige houthandel T. Mol aan de Van Douverenstraat 6 in Horst drie nieuwe voorstellingen ‘Ingepakt’ over de plastic soep. De voorstellingen vinden plaats op 14 maart, 3 en 5 april.

Theater Kleinkunst, een theaterwerkplaats die werkt met acteurs met en zonder een verstandelijke beperking, maakt al bijna twintig jaar producties voor een breed publiek. Elk jaar schrijft de theaterwerkplaats een nieuwe voorstelling. Samen met de acteurs wordt er gebrainstormd over het onderwerp. „Het idee voor de voorstelling over de plastic soep komt van de acteurs zelf”, vertelt Kitty Korebrits, regisseur van Theater Kleinkunst. „Ook onze acteurs zien wat er op dit moment in de wereld gebeurt, de overdaad aan plastic en hoe wij daar als consument mee omgaan.” Zo’n nieuwe voorstelling ontstaat door middel van improvisatiespel. Korebrits: „We maken geen gebruik van tekstboeken, onze voorstellingen komen uit het hart van onze acteurs.” De industriële locatie past bij de uitstraling van de voorstelling, volgens Bart van Bree, technisch eindverantwoordelijk voor de productie. De voormalig werkplaats wordt speciaal voor de voorstelling van binnen omgetoverd tot een professionele theaterlocatie. Van Bree: „De afgelopen tijd hebben we in de lege hal zelf een decor van recyclebaar materiaal gebouwd, ook dit doen we samen met de acteurs.” In het voorjaar wordt de hal verder ingericht met onder andere een professionele tribune en horecagelegenheid.

‘Ingepakt’ wordt gespeeld op zaterdag 14 maart om 20.00 uur, vrijdag 3 april om 20.00 uur en zondag 5 april om 14.00 uur. Tickets zijn vanaf 2 december te koop op www.theaterkleinkunst.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen