Auto-industrie

Nissan-topman wil opnieuw kijken naar afspraken over samenwerking met Renault en Mitsubishi

Print
Nissan-topman wil opnieuw kijken naar afspraken over samenwerking met Renault en Mitsubishi

Makoto Uchida, de topman van Nissan. Afbeelding: EPA

De samenwerking tussen automakers Nissan, Renault en Mitsubishi moet voor alle partijen voordelig uitpakken. Volgens de nieuwe Nissan-baas Makoto Uchida is het zaak dat afspraken opnieuw worden bekeken.

De samenwerking tussen de automakers kwam onder druk te staan na het schandaal rond Carlos Ghosn, die de leiding had over Nissan, Renault en de alliantie met Mitsubishi. Hij werd een jaar geleden in Japan gearresteerd op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Zijn ondergang bracht onder meer slecht bestuur bij Nissan aan het licht en wakkerde de spanningen tussen de automakers aan.

Volgens Uchida die maandag voor het eerst als Nissan-topman de pers te woord stond, is het zaak om te bezien wat wel en wat niet iets oplevert voor de alliantie. Hem rest de zware taak om de bedrijfsvoering Nissan op orde te krijgen en snel stappen te zetten met elektrificatie en autonoom rijden om de concurrentie het hoofd te bieden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen