Netwerkbijeenkomst over armoede

Print
Netwerkbijeenkomst over armoede

Ann Philipsen deelt openhartig haar persoonlijke verhaal over het ’alleen in het leven staan’ na het overlijden van haar man. Afbeelding: Werkgroep Armoede

Horst / Kronenberg -

Ann Philipsen uit Helden opent op dinsdag 10 december een netwerkbijeenkomst rondom armoede. Deze gaat om 19.30 uur van start in gemeenschapshuis De Torrekoel aan de Meerweg 11 in Kronenberg.

Met de kerstdagen in het vooruitzicht breekt voor veel mensen een periode van gezellig samenzijn aan. Dit geldt echter niet voor iedereen. Sommigen zijn eenzaam of hebben eenvoudigweg niet de middelen om Kerst te vieren. In deze vierde netwerkbijeenkomst van de gemeentelijke werkgroep Armoede wordt hierover gepraat en nagedacht hoe mensen in zo’n situatie een gelegenheid kunnen creëren om anderen te ontmoeten.

Ann Philipsen trouwde op haar negentiende, kreeg drie kinderen en werd op haar 29e weduwe. Deze tien jaar beïnvloedden de rest van haar leven. Een druk leven waarin ze na verloop van tijd op zoek ging naar verdieping en zingeving. Daarover schrijft ze en maakt ze toneelstukken. In haar openhartige persoonlijke verhaal staat het ‘alleen in het leven staan’ en de bijkomende eenzaamheid centraal. Dit alles in het Heldens dialect. Na deze opening legt Piet Linders uit hoe men in de Norbertuswijs in Horst is gestart met een activiteit gericht op ontmoetingen voor mensen in eenzaamheid en armoede. Stichting Naoberzorg Nederland richt zich op nieuwe of bestaande initiatiefgroepen die ‘iets willen doen voor hun dorp of wijk’. Ze illustreren hoe ze kunnen ondersteunen bij het organiseren van activiteiten als deze.

Vrijwilligers of professionals die betrokken zijn bij mensen in armoede binnen gemeente Horst aan de Maas kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden via www.horstaandemaas.nl/bijeenkomstarmoede