Bedevaart van Landgraaf naar Wittem

Print
Bedevaart van Landgraaf naar Wittem

De boekwinkel in het klooster, die over enige tijd een andere plek krijgt in het complex. Afbeelding: Johannes Timmermans

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De 36ste editie van de ‘voet bedevaart’ van Landgraaf naar Wittem is op zaterdag 4 januari 020. De tocht begint om 5.30 uur ‘s morgens bij de St. Joseph kerk in Waubach.

Om circa 6.15 uur zijn de deelnemers bij het kruis Vaechshof te Nieuwenhagen, rond 6.45 uur bij kruis Dr. Calshof te Schaesberg, om 7.15 uur kruising van de Heerlerbaan ter hoogte van de rotonde bij de watertoren en om 7.45 bij de kapel te Benzenrade. De tocht gaat verder via Ubachsberg, Eyserheide en Eys naar Wittem. Daar arriveert men om ongeveer 9.30 uur.

De organisatoren hopen dat alle deelnemers als afsluiting van deze bedevaart ook de H. Mis bijwonen. De H. Mis begint circa 9.30 uur en wordt opgedragen door de hulpbisschop mgr. E. de Jong samen met de geestelijken die de bedevaart begeleiden.

Buskaartje

De Oratorium-vereniging Sittard-Geleen luistert deze H. Mis muzikaal op. Na afloop kan iedereen die daar belangstelling voor heeft in een eetzaal van het klooster terecht, voor soep en broodjes alsook een Gerardus bier. Hier is tevens de mogelijkheid om een buskaartje te kopen voor vier euro per persoon. De vertrektijd van de bussen naar Landgraaf is circa 12.00 uur.

Secretaris Sjef Drabbe van de organiserende stichting: “De voettocht is een bedevaartstocht en geen hardloopwedstrijd. Wij verzoeken iedereen om hier rekening mee te houden en zich strikt aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars te houden. Iedereen die meeloopt dient achter het kruis te blijven lopen. Er lopen ook veel ouderen mee en het is de bedoeling dat ook zij op een normale manier in Wittem aankomen. Onderweg zal er ook weer bij de diverse wegkruisen gebeden worden. De collecte tijdens deze viering is bestemd voor kosten die de organisatie moet maken voor deze tocht.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen