Jubileumconcert Sint Ursula in Theater de Oranjerie Roermond

Print
Jubileumconcert Sint Ursula in Theater de Oranjerie Roermond

Jac Sniekers is de dirigent van dienst bij het jubileumconcert. Afbeelding: SG Sint Ursula

Horn / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Roermond / Panheel -

Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn bestaat dit jaar 100 jaar. Eén van de festiviteiten waarmee het jubileum wordt gevierd is een jubileumconcert in Theater de Oranjerie op zondag 8 december, aanvang 15.00 uur.

Jac Sniekers is dirigent bij het Sint Ursula jubileumconcert. Hij heeft van 1996 tot 2000 op Sint Ursula in Horn gezeten en daar de MAVO gedaan. Daarna heeft hij MBO juridisch gestudeerd en heeft vervolgens het Conservatorium Maastricht afgerond. In gesprek met de dirigent.

Wat kun je je nog herinneren van je tijd op Sint Ursula? „Ik heb muziekles gehad van René Pisters en Sjef Roijen. Ik kan me nog herinneren dat we in 1998 een recordpoging hebben gedaan voor Grootste Schoolorkest. Dat was een enorme logistieke uitdaging. Ik speelde toen nog trompet. We stonden met z’n allen op het schoolplein. Dirigent René Pisters stond toen in de bak van een bulldozer om het geheel te kunnen overzien, zoveel muzikanten waren er.”

Hoe kijk je aan tegen het jubileumconcert? „Om te beginnen vind ik het natuurlijk fantastisch dat zoiets georganiseerd wordt. Dat al die oud-leerlingen en oud-collega’s, die inmiddels over het hele land zijn uitgewaaid, weer bij elkaar komen voor dit concert is heel bijzonder. Dan zie je toch de verbindende factor van de muziek.”

Kun je iets vertellen over het programma? „Voor deze bijzondere gelegenheid heb ik geprobeerd een bijzonder programma samen te stellen. Voor de pauze ligt de nadruk op lichte, klassieke harmonieorkestmuziek -met een twist, zo komen er ook Tango-invloeden en zelfs een hobo voorbij- en na de pauze is het thema het Nederlandse lied, waarbij bekende Nederlandstalige nummers de revue passeren. Verder maakt een special guest zijn opwachting die een niet-alledaags instrument bespeelt. Maar daar mag ik nog niet teveel over vertellen...”

Heb je na al die jaren nog zenuwen als je de bühne opgaat? „Zenuwen niet echt, gezonde spanning natuurlijk wel. Maar dat is meer omdat ik er heel veel zin in heb.”

Kaartjes kosten 15 euro en zijn online te bestellen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →