Steviger in de schoenen dankzij cursus ‘zeker bewegen’ voor ouderen

Print
Steviger in de schoenen dankzij cursus ‘zeker bewegen’ voor ouderen

Valtraining maakt ook onderdeel uit van de cursus ‘zeker bewegen’ voor ouderen in de dojo bij judoclub Jigori Kano in Sevenum. Afbeelding: Judoclub Jigoro Kano

Sevenum -

„Nuttig”, klinkt het eensgezind op maandagmorgen in de dojo bij judoclub Jigoro Kano Sevenum als antwoord op de vraag wat de deelnemers van de cursus ‘zeker bewegen’ voor ouderen vinden.

Trainer John Timmermans is hier samen met een negental geïnteresseerden al enkele weken bezig met de in totaal zes weken durende cursus die zich onder andere richt op het gebied van voorkomen van vallen en hoe te reageren bij een val om blessures te vermijden. En natuurlijk wordt er flink geoefend in de praktijk. Er ligt een dikke mat waarop de deelnemers zich rustig op laten vallen. John geeft aanwijzingen en helpt waar nodig. De sfeer is gemoedelijk en iedereen voelt zich veilig. Op de vraag of de cursus een aanrader is voor andere ouderen wordt instemmend gemompeld en gaan de duimen omhoog. „Je leert er zeker veel van en de technieken die je leert zet je toch, al is het onbewust, in als je een keer mocht vallen”, aldus een van de deelnemers. „Het is erg leuk en leerzaam”, valt een andere deelnemer enthousiast bij. „Je wordt goed geholpen en het is ook nog gezellig.” Timmermans: „Het gaat erg goed en iedereen kan gewoon meedoen. We houden rekening met iedereen en helpen elkaar waar nodig.” Als de deelnemers over twee weken klaar zijn met de cursus staan ze letterlijk weer wat steviger in hun schoenen. De organisatie denkt dat er nog een vervolgcursus komt. Ook is het de bedoeling om de cursus vaker aan te gaan bieden. Bij voldoende interesse wordt er gestart met een nieuwe groep. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met John Timmermans via tel. 06-13447250 of mail john.timmermans@planet.nl.

De cursus zeker bewegen/valpreventie voor ouderen is een samenwerking tussen JuWeVa Trainingen, KBO Sevenum en Judoclub Jigoro Kano Sevenum.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →