Leden Handai-Tolan leggen met succes Pencak Silat examens af

Print
Leden Handai-Tolan leggen met succes Pencak Silat examens af

De deelnemers aan de Pencak Silat examens van Handai-Tolan. Afbeelding: Frank Crienen

Sevenum -

In sporthal de Kruisweide in Sevenum werden zaterdag examens afgenomen bij leden van Pencak Silat vereniging Handai-Tolan.

De deelnemers in verschillende niveaus werkten de afgelopen tijd hard om alle technieken tot in de puntjes te beheersen en te tonen aan de examinatoren. Een deel van de groep ging op voor ‘Jambon’, oftewel de roze band, terwijl het andere deel het tussenexamen voor ‘Hijau’, de groene band moest afleggen. Bij Pencak Silat wordt een ander banden-systeem gebruikt dan bij de bekende Budo sporten zoals bijvoorbeeld judo. Tijdens het examen werden diverse basisoefeningen en gevechtslopen getoond, afgewisseld met trap- en stoottechnieken, valbreek-technieken, hand en voet afweren, mes afweren en tot slot technieken met de stok, oftewel de ‘toya’. Aan het einde van de middag konden familieleden een kijkje nemen bij de laatste activiteiten waarbij de leden een korte demonstratie lieten zien. Uiteindelijk doorliep iedereen het examen met succes.

Wie interesse heeft in deze effectieve vorm van zelfverdediging uit Indonesië, kan een maand lang proeflessen volgen op maandag van 18.30 tot 20.00 uur en op woensdag van 19.00 tot 21.00 uur in sporthal ‘de Kruisweide’ in Sevenum.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →