Veel belangstelling zonneparken Echt-Susteren

Print
Veel belangstelling zonneparken Echt-Susteren

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger/Freddy Schinkel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Bij de gemeente Echt-Susteren zijn 25 initiatieven voor de aanleg van zonneparken aangemeld.

Dat meldt de gemeente aan de vooravond van een informatiebijeenkomst over de nieuwe vormen van energie en de opgave voor Echt-Susteren. De gemeente wil zonneparken bij voorkeur aan de markt overlaten. De initiatieven worden door een adviespanel van deskundigen beoordeeld. Vijf kansrijke aanmeldingen worden uitgekozen om verder ontwikkeld te worden. De initiatiefnemers worden dinsdag 3 december tussen 14.00 en 16.00 uur bijgepraat in Cultuurhuis Edith Stein in Echt. Voor windmolens bekijkt de gemeente momenteel of het mogelijk is zelf parken te ontwikkelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen