Illegale crossers op militair oefenterrein bekeurd

Print
Illegale crossers op militair oefenterrein bekeurd

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft afgelopen weekeinde vijf personen bekeurd vanwege illegaal crossen op een militair oefenterrein.

De controles in de natuurgebieden Weerter- en Budelbergen vonden plaats naar aanleiding van diverse klachten en meldingen van overlast. Behalve de Marechaussee was ook de terreinopzichter van beide terreinen bij de controles betrokken.

Geen rijbewijs

In totaal zijn vijf proces-verbalen uitgedeeld. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs. Ook kreeg een bestuurder een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Daarnaast werd een crossmotor in beslag genomen.

De militaire oefenterreinen zijn onder voorwaarden vrij toegankelijk voor onder andere wandelaars en fietsers. Het illegaal crossen levert naast gevaar, ook schade op aan de flora en fauna in het oefengebied.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen