Rotterdam

Dekkingsgraad pensioenfondsen iets hoger in november

Print
Dekkingsgraad pensioenfondsen iets hoger in november

Afbeelding: Getty Images

Nederlandse pensioenfondsen hebben afgelopen maand iets meer lucht gekregen.

Een iets hogere rente en meevallende cijfers over de economische groei zorgden daarvoor. Verlaging van de pensioenen is bij de meeste pensioenfondsen niet meer aan de orde omdat minister Wouter Koolmees besloot de regels daarvoor tijdelijk te versoepelen.

Advies- en onderzoeksbureau Aon becijferde dat de gemiddelde dekkingsgraad in november op 102 procent uitkwam. Dat was een maand eerder nog 101 procent.

Aon waarschuwt dat de tijdelijke verlaging van de kortingsgrens van 100 procent naar 90 procent alleen betekent dat het korten van pensioenen vooruit wordt geschoven naar eind volgend jaar. De rente blijft naar verwachting nog laag, waardoor er weinig ruimte is voor herstel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen