Straf voor taxiondernemer met verouderde software

Print
Straf voor taxiondernemer met verouderde software
Maastricht / Itteren -

Een 33-jarige taxiondernemer uit Maastricht heeft een voorwaardelijke boete gekregen, omdat hij reed met verouderde software in zijn boordcomputer.

Bij een controle op de taxistandplaats aan de Spoorweglaan in Maastricht in maart 2018 heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport geconstateerd dat zijn software vier jaar oud was. Sinds de nieuwe regelgeving van 1 juli 2016 voldeed het besturingsprogramma echter niet meer.

Boordcomputer

De taxiondernemer stelt dat de boordcomputer goed functioneerde en alle gegevens van zijn ritten correct registreerde. Dat hij nieuwe software had moeten installeren wist hij niet. Volgens de economische politierechter van de rechtbank Maastricht moet hij als zelfstandige taxiondernemer echter op de hoogte blijven van alle nieuwe regelgeving voor de taxibranche.

De officier van justitie had een boete van 800 euro geëist. De rechtbank vindt de hoogte van de boete gepast, maar dan als voorwaardelijke straf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen