Marijke Helwegen is de meest irritante BN’er in reclamespots

© YouTube

Marijke Helwegen is door Nederland gekozen als de meest irritante BN’er in een reclamespotje en heeft daarmee de Loden Leeuw 2019 te pakken. De 70-jarige mediapersoonlijkheid kreeg de titel maandagavond van consumentenprogramma Radar voor haar rol in het reclamespotje van SecuStrip.

Suzanne Borgdorff

De in Heerlen geboren Helwegen (45 procent van de stemmen) en haar anti-inbraakstrip nam het in de Loden Leeuw-verkiezing op tegen Paul Haenen voor vergelijkingssite Pricewise en Sjaak Swart voor bookmaker Toto, reclames waar kijkers ook de kriebels van krijgen. ,,Ik bevind me in een goed rijtje als ik me vergelijk met eerdere winnaars. Dan doe ik het wel aardig hoor. Ik zie dit als een prijs. Over het algemeen zeggen mensen tegen me: Zo, die durft’’, reageerde Helwegen.

De tv-commercial van Haribo werd na een online verkiezing uitgeroepen tot meest irritante reclame. ,,De stemmetjes zijn irritant en de uitvoering is irritant. Dat trekken mensen niet zo goed. Het is letterlijk een kinderachtige reclame’’, aldus presentatrice Antoinette Hertsenberg.

De Loden Leeuwen worden sinds 2002 uitgereikt. Vorig jaar werd René Froger verkozen tot meest irritante BN’er, voor zijn rol in de reclame van Eyelove.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal