Klopjacht op bestuurder na dodelijk ‘horrorongeluk’ Engelse scholieren: ‘Iedereen is in shock’

Print
Klopjacht op bestuurder na dodelijk ‘horrorongeluk’ Engelse scholieren: ‘Iedereen is in shock’

Foto ter illustratie. Afbeelding: AFP

Meerdere scholieren zijn maandagavond in de buurt van hun middelbare school in het Engelse Loughton aangereden door een auto die op het trottoir was beland. Een 12-jarige jongen is daardoor om het leven gekomen.

Britse media maken melding van een ‘horrorongeluk’. ,,Het was vreselijk om te zien. Iedereen is in shock”, aldus een van de ooggetuigen.

Plankgas

De nog onbekende bestuurder ging er na het ongeluk plankgas vandoor. Twee jongens van 15, een van 13, een meisje van 16 en een 53-jarige vrouw raakten gewond. Zij hebben naar verluidt niet-levensbedreigende verwondingen opgelopen.

De politie is een moordonderzoek begonnen. Op Twitter roept ze mensen op uit te kijken naar een zilverkleurige Ford Ka, die waarschijnlijk schade heeft aan de voorkant. Loughton ligt aan de rand van de Londense metropool.

‘Vreselijk om te zien’

Volgens de vader van een van de slachtoffers werden de scholieren van achteren aangereden. ,,Mijn dochter maakt het goed, maar haar vriend belandde op de motorkap en kwam daarna op de weg terecht. Daarna werd een andere jongen nog heel hard geraakt. De auto reed vervolgens weg, waarna de politie snel arriveerde. Het was vreselijk om te zien. Iedereen is in shock.”

Een andere getuige waarmee dagblad The Sun sprak reageert eveneens verslagen. ,,Ik kan het niet geloven, kinderen om mij heen zijn in shock. Er zitten vier scholen in de buurt van die weg, iedereen hier kent elkaar. Het was hartverscheurend om te zien.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen