Geen vliegverkeer Eindhoven Airport door mist

Print
Geen vliegverkeer Eindhoven Airport door mist

Afbeelding: Kees Martens

Door te dichte mist vertrekken en landen er dinsdagochtend geen vliegtuigen van en naar Eindhoven Airport. De eerste vlucht zou om 07.00 uur vertrekken maar kan nog steeds niet weg.

Twee aankomende vluchten zijn uitgeweken naar andere vliegvelden. Zo is een vlucht uit Skopje geland in Keulen, in plaats van op Eindhoven Airport. Een vlucht uit Boedapest is uitgeweken naar Maastricht Aachen Airport.

Bussen

Een woordvoerster van de luchthaven meldt dat de betrokken vliegmaatschappijen van uitgeweken vluchten bussen regelen. Die brengen reizigers dan alsnog naar Eindhoven.

De eerste vlucht dinsdagochtend zou om 07.00 uur vertrekken naar Arrecife (Spanje). Het toestel moet aan de grond blijven totdat de mist is opgetrokken. Volgens de zegsvrouw zijn de passagiers klaar om te vertrekken. ,,Maar die zullen helaas moeten wachten.”

Code geel

Het KNMI kondigde dinsdagochtend code geel af in verband met de mist in Noord-Brabant. Lokaal kan het zicht minder dan 200 meter zijn, meldt het weerinstituut.

Zodra de weersomstandigheden verbeteren, kan er volgens de woordvoerster weer gevlogen worden. De verwachting is nu dat de mist waarschijnlijk tussen 10.00 uur en 12.00 uur zal optrekken. ,,We houden nauw contact met de meteorologische dienst op onze vliegbasis over de huidige weeromstandigheden.”

Komt vaker voor

Volgens de zegsvrouw komt het vaker in een jaar voor dat dichte mist leidt tot het staken van vliegverkeer. ,,Vooral in de herfst en winter. We kunnen niets anders doen dan wachten totdat de weersomstandigheden veranderen.”

De luchthaven raadt aan om de website van Eindhoven Airport in de gaten te houden voor reisinformatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen