Sylvia en Ben uit Venlo hebben geen last van decemberkilo’s

Print
Sylvia en Ben uit Venlo hebben geen last van decemberkilo’s

Sylvia en Ben van Aken in hun chocolaterie/koffiezaak: „Het is in de drukke feestmaand ook leuk om als gezin heel intensief samen te kunnen werken”. Afbeelding: Peter Schols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Je hebt werkpaarden en luxepaarden. De luxepaarden kopen in december kerstcadeaus, gaan naar de kapper, bereiden het kerstdiner voor en kopen een nieuwe outfit. En de werkpaarden? Die werken zich een slag in de rondte om de luxepaarden de kerst van hun leven te bezorgen.

Sylvia (50) en Ben (52) van Aken runnen een chocolaterie annex koffiezaak in Venlo. „Eerste Kerstdag is bij ons een feestdag, maar dan ook echt.”

„We hebben 25 jaar een café-feestzaal-frituur gehad en werkten jarenlang met kerst en nieuwjaar. Dat dit nu niet meer hoeft, is een cadeautje. En dat we vóór die periode net iets harder moeten ploeteren, mag geen naam hebben. Vergeleken met de cafétijd is de 100 uur die we nu wekelijks maken een peulenschil.”

Lees het hier hele verhaal van Sylvia en Ben en hoe andere Limburgse winkeliers omgaan met de decemberdrukte.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen