Milaan

Italiaanse bank UniCredit schrapt 8000 banen

Print
Italiaanse bank UniCredit schrapt 8000 banen

Afbeelding: EPA

De Italiaanse bank UniCredit schrapt de komende vier jaar 8000 banen en keert investeerders 2 miljard euro uit door eigen aandelen in te kopen.

Dat kondigde de topman Jean Pierre Mustier dinsdag aan bij de presentatie van een strategische plan voor de periode tot en met 2023.

De bank uit Milaan schrapt daarmee in totaal 9 procent van het totale personeelsbestand, onder meer door 500 filialen te sluiten. UniCredit heeft in tijden van negatieve rentestanden moeite om de omzet omhoog te krijgen. Mustier wil daarom geld vrijmaken voor aandeelhouders door kosten omlaag te brengen en efficiënter te werken. De doelen zijn „pragmatisch en haalbaar”, aldus Mustier.

Kostenbesparingen

De bezuinigingsoperatie zal naar verwachting 1 miljard euro aan kostenbesparingen opleveren. De kosten van 1,4 miljard euro zullen worden geboekt in 2019 en 2020.

Met de 8000 banen die bij UniCredit verdwijnen staat de teller van de wereldwijd dit jaar aangekondigde ontslagen in de financiële sector nu op 73.400. In totaal 86 procent van deze ontslagen valt in Europa, aldus berekeningen van persbureau Bloomberg. Duitsland loopt daarbij voorop, zo schrapt bankgigant Deutsche Bank tot 2022 in totaal 18.000 banen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen