Heerlense vogelonderzoeker wint Herman Klompprijs

Print
Heerlense vogelonderzoeker wint Herman Klompprijs

Ingrid Tulp. Afbeelding: SOVON

Heerlen / Hoensbroek -

De Herman Klompprijs, een landelijke prijs voor veldonderzoek naar vogels, is dit jaar uitgereikt aan Ingrid Tulp. De in Heerlen geboren en getogen onderzoeker nam de prijs in ontvangst op de Landelijke Dag van Sovon Vogelonderzoek Nederland in Ede.

Tulp heeft haar sporen verdiend met ecologisch onderzoek naar diverse soorten steltlopers, waaronder kanoeten, bontbek- en strandplevieren, aldus de jury. Ze zette haar eerste schreden als vogelonderzoeker in de jaren tachtig met een studie biologie aan de Universiteit van Utrecht.

Aan het NIOZ op Texel heeft zij bij de onderzoeksgroep van Theunis Piersma de voedselecologie van de Kanoetstrandloper in de Waddenzee onderzocht. Tijdens veldwerk op de toendra van Noord-Siberië heeft Ingrid Tulp de basis gelegd voor wat uiteindelijk haar proefschrift over de rol van timing en conditie in de broedbiologie van de lange-afstandstrekkers onder de kleine steltlopers is geworden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen