Nieuwe vorst bij de Zagewetters: Vorst Ruud

Print
Nieuwe vorst bij de Zagewetters: Vorst Ruud

Vorst Ruud neemt de scepter over. Afbeelding: De Zagewetters

Merselo -

De Zagewetters in Merselo hebben afgelopen zaterdag afscheid genomen van Vorst René. Na zeven jaren heeft hij samen met Vorstin Jolanda de vorstensteek spreekwoordelijk doorgegeven. Als nieuwe vorst werd Ruud Kessels gepresenteerd.

In het Verkeshuus kwamen velen vorst René bedanken Het bestuur van de Vorstenraad had voor René nog de Grootorde van de Vorstenraad in petto en benoemde René tot Erevorst van de Zagewetters. Aansluitend werd met behulp van de zeven Prinsen die onder Vorst René hebben geregeerd de nieuwe vorst gepresenteerd. De meegebrachte zeven attributen wezen allen in de richting van één persoon: Ald-Prins Ruud I. Geboren als echte Zagewetter, als tweede zoon van Jeu en Toos Kessels, opgegroeid in een gezin waar muziek en carnaval met de paplepel werden ingegeven, Jeugdprins bij de Zagewetters in 1988, Prins Ruud I in 2018 en nu dus Vorst Ruud Kessels. Getrouwd met Liane Kessels van Hoof, wonend midden in Merselo samen met hun kinderen Sanne en Rick. Vastelaovend vieren, muziek maken en voetbal zijn de grootste hobby’s van Ruud. Voor de nieuwe vorst begint het seizoen op 4 januari met het Prinsebal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu