Toronto

Warenhuisketen Hudson’s Bay zegt nee tegen bod investeerder

Print
Warenhuisketen Hudson’s Bay zegt nee tegen bod investeerder

Afbeelding: Getty Images

De Canadese winkelketen Hudson’s Bay gaat niet in op een overnamebod van Catalyst Capital Group.

De investeerder had 2 miljard Canadese dollar (circa 1,4 miljard euro) over voor het concern waarvan de Nederlandse tak in financiële problemen zit.

De aandeelhouders, onder wie voorzitter Richard Baker, willen hun belangen niet doorverkopen. Het gaat om een groep aandeelhouders die 57 procent van het bedrijf in handen heeft. Catalyst heeft al een belang van 17,5 procent in Hudson’s Bay. Aan het bod van de investeerder was de voorwaarde gekoppeld dat de bezitters van driekwart van de aandelen akkoord moesten gaan.

Een groep aandeelhouders onder de leiding van Baker bood eerder ook al voor Hudson’s Bay. Dat bod was bijna 7 procent lager dan dat van Catalyst Capital. Baker wil de geplaagde winkelketen van de beurs halen om de zaken op orde te stellen. De aandeelhouders stemmen over het bod van de voorzitter op 17 december.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen