Drukke kerstperiode voor parochie Terwinselen

Print
Drukke kerstperiode voor parochie Terwinselen

De kerk van d’r Sjtaat. Afbeelding: Annemiek Mommers

Kerkrade / Eygelshoven -

Een drukke periode breekt aan voor de parochie Terwinselen. Om te beginnen komt op de 4e Adventszondag het Vredeslicht aan in de parochies van Kerkrade-West ,dat afkomstig is uit Christus Geboortekerk in Bethlehem aankomen.

Een vlammetje mag zich in deze advents- en kersttijd verspreiden over de wereld. Daar willen de parochiegemeenschappen van Kerkrade-West ook aan meedoen. Het Vredeslicht van Bethlehem kan vanuit de eigen parochiekerk mee naar huis worden genomen. Zorg dan zelf voor een windlicht. Of gelovigen kunnen met dit licht een kaarsje in de kerk aanmaken.

Kerstspel

In de H. Nacht, 24 december, is in de parochiekerk van Terwinselen speciaal voor de gezinnen met kinderen een eigen kerstviering om 17.00 uur. Er wordt een kerstspel opgevoerd door kinderen van basisschool De Doorkijk. De muzikale invulling in de viering wordt verzorgd door harmonie St. Callistus.

Op 24 december is verder popkoor Thirdwing te zien en te horen tijdens de H. Mis om 20.00 uur in de kerk aan de St. Hubertuslaan. Dirigent is Mischa Hendriks.

Bedevaart

Op 4 januari, de eerste zaterdag van het jaar, vindt een voetbedevaart plaats naar de H.Gerardus te Wittem. De parochianen van verschillende parochies in Kerkrade zullen, samen met gelovigen uit Landgraaf de bedevaart lopen, om in Wittem om 9.30 uur de Mis te vieren. De opstapplaatsen zijn: 5.45 uur kerk Chevremont; 6.00 uur Lambertuskerk; 6.45 uur kerk Spekholzerheide; 8.15 uur kerk Simpelveld.

Onderweg zal niet worden gestopt, met uitzondering van één keer bij het parochiehuis van de kerk in Simpelveld. Na afloop van de H.Mis is er gelegenheid om tegen vergoeding soep te nuttigen in de refter van het klooster. Vooraf aanmelden via f.sweer@home.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen