Gebruiker Apple Pay te beroven via horloge

Print
Gebruiker Apple Pay te beroven via horloge

Afbeelding: EPA

Mensen die Apple Pay gebruiken en betalen via hun Apple Watch, lopen het risico digitaal beroofd te worden. Daarvoor waarschuwt de Consumentenbond.

Wie dat wil voorkomen, kan het beste de standaardinstelling ‘ontgrendel via iPhone’ uitzetten. Ook moeten mensen bij diefstal meteen hun bank bellen om betalen via de smart watch te blokkeren.

Voor zo’n roof moet de Apple Watch eerst in verkeerde handen vallen. Het horloge wordt dan vergrendeld. De dief doet het horloge zelf om en blijft dichtbij de ex-eigenaar staan. Zodra die de gekoppelde iPhone pakt, wordt het horloge ontgrendeld. Vanaf dat moment is de dief de baas over de Apple Watch. Hij of zij kan elke dag voor duizenden euro’s winkelen, zonder pincode, op kosten van het slachtoffer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen