Openluchtpodium De Worstenhemel wordt op 20 mei feestelijk geopend in Heerlen

Print
Openluchtpodium De Worstenhemel wordt op 20 mei feestelijk geopend in Heerlen

Afbeelding: Michel Huisman

HEERLEN / Hoensbroek -

Na jaren van onderzoek en soms ook ambtelijke onwil wordt De Worstenhemel eindelijk werkelijkheid. Op 20 mei is de feestelijke opening, verzekert Wim Frijns.

De Worstenhemel is het geesteskind van Michel Huisman, die meer dan tien jaar geleden al voorstelde om op het dak van de Smulbar een podium te maken. Uitbater Wim Frijns - diskjockey, stadionspeaker en allround entertainer - had er wel oren naar.

Duisternis

Onderzoek na onderzoek volgde. Nu eens kon het niet, dan opeens weer wel. Het duurde jaren. Huisman had meer dan eens tabak van het gedraal. Maar nu lijkt er eindelijk licht in de duisternis te komen. Op 20 mei gaat De Worstenhemel open, verzekert Wim Frijns. „Een nieuwe erfpachtovereenkomst is getekend.”

Speakers Corner

Frijns: „Het wordt echt geen podium met muziek op luid volume. Denk aan een combinatie van Speakers Corner en een podium waarmee je alle kanten op kan. Je kunt er iets mee doen tijdens de wielerronde, tijdens marktdagen, als er verkiezingen zijn.”

Huisman maakte een ontwerp dat letterlijk over de Smulbar wordt gezet. De Worstenhemel kan gemakkelijk worden gedemonteerd. Handig als de herinrichting van de publieke ruimte in Heerlen Centrum begint.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen