Eroica Limburg eert geletruidrager Joop Zoetemelk

Print
Eroica Limburg eert geletruidrager Joop Zoetemelk

Joop Zoetemelk in de gele trui. Afbeelding: George Deswijzen

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Maastricht / Itteren / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller -

Eroica Limburg viert in het weekend van 26 en 27 juni het eerste lustrum met een eerbetoon aan Joop Zoetemelk en de TI-Raleigh ploeg.

In juli 2020 is het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. De organisatie achter het retro wielerevent is samen met oud-renners als Leo van Vliet, Piet van Katwijk en Jacques Hanegraaf druk in de weer om een TI-Raleigh reünie te organiseren. Deze reünie wordt gehouden op vrijdag 26 juni.

De dag voorafgaand aan de Eroica Limburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij oud-renners van de ploeg, inclusief geletruidrager Joop Zoetemelk, een route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden.

Naast de TI-Raleigh reunion ride met Joop Zoetemelk staat op zaterdag 27 juni de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit vier routes: Family ride (40 kilometer), Heuvelland route (65 kilometer), de Maasroute (110 kilometer) en de Drielandenroute (165 kilometer). Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van voor 1987. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode past. Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer.

De start van Eroica Limburg vindt plaats in het centrum van Valkenburg. Vanaf 8.30 uur vertrekken de eerste deelnemers voor hun rit over de Zuid-Limburgse veldwegen. Vanaf 13.00 uur worden de eerste finishers verwacht in het park tegenover het gemeentehuis waar het festivalterrein is gelegen.

Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur gaat het festivalterrein in het Dersaborgpark (tegenover het gemeentehuis) open. Hier worden de startbewijzen opgehaald, wordt livemuziek gespeeld en vindt een wielerbeurs plaats.

Vanaf 5 december kan geprofiteerd worden van een vroegboekkorting. Aanmelden kan via de website www.eroica.cc/en/limburg