Winternights biedt podium aan beloftevolle kunstenaars

Print
Winternights biedt podium aan beloftevolle kunstenaars

De Batterijstraat, festivalhart van Winternights. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht / Itteren -

De vierde editie van gratis toegankelijke Festival Winternights strijkt op vrijdag 13 en zaterdag 14 december neer in het Statenkwartier en het Sphinxkwartier in Maastricht.

Winternights laat de vorderingen zien van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag. Op verrassende locaties krijgen bezoekers de kans nieuw, ‘onaf’ werk te zien van jonge theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars.

Winternights een podium aan beloftevolle makers. Het publiek en professionals (programmeurs, dramaturgen) kunnen kennismaken met nieuwe namen en ideeën en makers krijgen de ruimte om hun werk te toetsen, te testen en erover in gesprek te gaan.

De meesten van de deelnemers zijn opgeleid aan een toneel-, kunst-, dansacademie of conservatorium en bouwen aan een zelfstandige beroepspraktijk. Festival Winternights is op beide dagen (13 en 14 december) geopend van 15.00 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk. Het monumentale pand van Batterijstraat 48, waar diverse culturele organisaties gevestigd zijn, vormt het festivalhart van Winternights 2019. Hier vindt op 13 december om 19.00 uur ook de officiële opening plaats met onder andere voorproefjes van makers en de uitreiking van de Hustinx Stimuleringsprijzen 2019.

Het volledige programma is te vinden op www.winternights.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen