Rotterdam heeft bijna alle songfestivalvrijwilligers al binnen

Print
Rotterdam heeft bijna alle songfestivalvrijwilligers al binnen

Wie in mei nog graag wil meehelpen als vrijwilliger bij het Eurovisiesongfestival moet snel zijn. Afbeelding: ANP Kippa

Wie in mei nog graag wil meehelpen als vrijwilliger bij het Eurovisiesongfestival moet snel zijn. Binnen een dag hebben zich al meer dan 800 mensen gemeld. Daarmee zijn al meer dan genoeg aanmeldingen binnen, zo laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten.

,,Het gaat inderdaad snel”, aldus de zegsvrouw. De functies binnen de categorie Show, Events & Hospitality en Pers & Media zijn volgens haar het populairst. In het logistieke team zijn nog wat functies vrij.

Lees ook: Songfestivalfans: Chantal Janzen en Nikkie de Jager moeten feest presenteren

In totaal zijn 650 vrijwilligers nodig om alles rond het songfestival in goede banen te leiden. Het werven gaat door tot duizend aanmeldingen. Daarna wordt op basis van kennismakingsgesprekken een selectie gemaakt.

Vorige maand ontstond nog ophef op sociale media omdat vrijwilligers geen onkostenvergoeding krijgen. De geïnteresseerden hebben zich hier uiteindelijk niets van aangetrokken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen