Eric van Tijn gaat de muziek voor het songfestival componeren

Print
Eric van Tijn gaat de muziek voor het songfestival componeren

Eric van Tijn. Afbeelding: ANP

Eric van Tijn wordt de Musical Director bij het Eurovisie Songfestival aankomend jaar. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Hij zal verantwoordelijk zijn voor de compositie van de muziek bij drie liveshows. Daarnaast gaat hij ook de muzikale leiding geven aan de speciale acts die voor de shows geproduceerd worden. Met Eric van Tijn is het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020 compleet: naast Van Tijn zijn Gerald van Windt en Natasja Lammers allebei als choreograaf aangetrokken. Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekendgemaakt.

Lees ook: Rotterdam heeft bijna alle songfestivalvrijwilligers al binnen

Geen onbekende

Van Tijn is geen onbekende voor het Eurovisie Songfestival. Zo gooide hij hoge ogen met zijn lied Hemel en aarde, gezongen door Edsilia Rombley. De muziekproducer groeide op in de opnamestudio van zijn ouders. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium schreef hij zijn eerste gouden plaat.

Lees ook: Songfestivalfans: Chantal Janzen en Nikkie de Jager moeten feest presenteren

In 1998 ontving Van Tijn de prestigieuze Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie. Samen met zijn muzikale partner Jochem Fluitsma schreef en produceerde hij meer dan twintig nummer 1-hits. Daarnaast is hij ook werkzaam als musical director voor succesvolle tv- en theatershows als The Passion, The Christmas Show en Musicals in Concert.

Lees ook: Eerste beelden van podium Songfestival: plat, geometrisch, géén frutsels

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Ahoy. De kaartverkoop start naar verwachting voor de feestdagen. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AvroTros, in coproductie met de EBU.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen