Verdachte (35) houdt al drie dagen zijn mond over bizarre steekpartij in centrum Den Haag

Print
Verdachte (35) houdt al drie dagen zijn mond over bizarre steekpartij in centrum Den Haag

Afbeelding: ANP

De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplek die dit weekend opgepakt werd voor een steekpartij in de Grote Marktstraat in Den Haag blijft veertien dager langer vastzitten.

Hij zegt in de verhoren van de politie helemaal niets over de steekpartij. Ook zijn motief blijft onduidelijk. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag bekend. De man wordt vooralsnog verdacht van drievoudige poging moord dan wel poging doodslag dan wel poging zware mishandeling. Hij werd zaterdag opgepakt in het centrum van Den Haag, een dag na de steekpartij waarbij drie tieners gewond raakten.

Lees ook: Geen terroristisch motief steekpartij Den Haag

Op vrijdagavond rond kwart voor acht werden twee vijftienjarige meisjes en een dertienjarige jongen vanuit het niets aangevallen met een mes terwijl ze door de Grote Markstraat liepen, ter hoogte van warenhuis Hudson’s Bay. Het is nog een raadsel waarom de drie tieners werden gestoken. De slachtoffers kennen elkaar niet, meldde de politie eerder.

Lees ook: Man (35) aangehouden voor neersteken van drie tieners in Haagse winkelstraat

De steekpartij zorgde voor grote paniek in de Haagse binnenstad, waar het op dat moment zeer druk was met winkelpubliek. De politie schaalde groot op en was met man en macht een klopjacht gestart. De tieners mochten dezelfde avond het ziekenhuis nog verlaten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen