Code geel: waarschuwing voor dichte mist in Limburg

Print
Code geel: waarschuwing voor dichte mist in Limburg

De mist in Limburg. Afbeelding: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/Twitter

In Limburg komt dinsdagavond lokaal dichte mist voor. Het zicht is minder dan 200 meter. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven.

De dichte mist houdt volgens het weerinstituut komende nacht aan. Het KNMI waarschuwt het verkeer voor gevaarlijke rijomstandigheden door het slechte zicht. De mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden. „Pas de snelheid aan en houd voldoende afstand”, adviseert het KNMI.

Dinsdagochtend was er in Limburg ook al sprake van dichte mist. Dat leidde lokaal tot hinder voor het verkeer. In Maastricht was het zicht 105 meter. In Limburg loste de mist vrij snel op, in Noord-Brabant was het hardnekkiger. Op Eindhoven Airport was tot het begin van de middag geen vliegverkeer mogelijk. Vluchten weken onder andere uit naar Maastricht.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen