Democraten: Trump misbruikte macht om Oekraïne onder druk te zetten en werkte onderzoek tegen

Print
Democraten: Trump misbruikte macht om Oekraïne onder druk te zetten en werkte onderzoek tegen

Afbeelding: AP

Trump misbruikte zijn macht om Oekraïne onder druk te zetten en werkte het onderzoek tegen. Dat claimen de democraten.

Eerder legde waarnemend ambassadeur in Oekraïne, William Taylor, in het onderzoek naar de afzettingsprocedure tegen president Trump een belastende verklaring over de president af. Volgens Taylor heeft Trump aan het verstrekken van militaire hulp aan Oekraïne voorwaarden verbonden. Zo werd de Oekraïense president onder druk gezet een openlijke verklaring af te leggen dat het land een corruptie-onderzoek zou starten naar Trumps rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter.

,,In augustus en september van dit jaar raakte ik steeds meer bezorgd dat onze relatie met Oekraïne fundamenteel wordt ondermijnd door een informeel kanaal van Amerikaanse beleidsmakers en door het achterhouden van vitale veiligheidshulp vanwege binnenlandse politiek redenen”, heeft Taylor volgens de Washington Post aan de commissie verklaard.

Het Witte Huis noemde de getuigenis een gecoördineerde lastercampagne van linkse politici en radicale niet-gekozen bureaucraten. ,,Vandaag was weer meer van horen zeggen en selectief lekken door de politiek-gedreven niet-openbare hoorzittingen van de Democraten”, zei de regering in een verklaring.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen