Jonge inspreker bij discussie Kinderraad Maasgouw

Print
Jonge inspreker bij discussie Kinderraad Maasgouw

Xant Veugen. Afbeelding: Gemeente Maasgouw

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

De elfjarige Xant Veugen uit Brachterbeek hield dinsdagavond een vurig pleidooi voor de installatie van een Kinderraad in de gemeente Maasgouw.

Tijdens de commissievergadering nam hij als inspreker het woord waarbij hij duidelijk maakte dat het collegevoorstel wat hem betreft niet ver genoeg gaat. „Kinderen van de basisschool moeten ook een stem krijgen. Voor hen is het eigen dorp belangrijk, dat is voor hen de hele wereld.” Hoewel hij goed had geoefend, vond de jonge inspreker het ook wel spannend. „Is toch iets anders dan een spreekbeurt voor de klas”, zo zei hij na afloop. De gemeenteraad beslist over twee weken over het voorstel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen