Vliegverkeer in Eindhoven ligt weer stil vanwege mist

Print
Vliegverkeer in Eindhoven ligt weer stil vanwege mist

Archieffoto: mist op Eindhoven Airport Afbeelding: Foto van de Meulenhof/ED

Na een ochtend vol chaos ligt het vliegverkeer op Eindhoven Aiport vanaf 20.15 uur opnieuw stil. Oorzaak is ook nu de dichte mist, waardoor het landen op opstijgen gevaarlijk is.

Er zouden dinsdagavond nog vijf vluchten vertrekken en twee vliegtuigen aankomen. Of die later op de avond kunnen landen, of moeten worden omgeleid, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Code geel: waarschuwing voor dichte mist in Limburg

Dinsdagochtend werden tientallen vluchten omgeleid naar andere luchthavens. Pas rond 13.15 uur kwam het vliegverkeer weer geleidelijk op gang.

Lees ook: Vliegverkeer op Eindhoven wordt opgestart na mist

Code geel

In Limburg, Brabant en Zeeland geldt dinsdagavond code geel voor dichte mist. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. De mist breidt zich in de loop van de avond uit naar het noorden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen