Rellen op Belgisch atheneum wegens uitblijven examenrooster en gebrek aan wc-papier

Print
Rellen op Belgisch atheneum wegens uitblijven examenrooster en gebrek aan wc-papier

Afbeelding: Marc Baert/AD

De Belgische politie moest dinsdagochtend in actie komen op atheneum Andrée Thomas in Vorst nabij Brussel omdat leerlingen in de kantine vernielingen hadden aangericht en vuurwerk hadden laten ontploffen. Ze waren boos over het uitblijven van een examenrooster. Woensdag blijft de school dicht.

De politie ging met een veertigtal agenten naar de school om de gemoederen te sussen. Eén leerling werd aangehouden, maar na een uur al vrijgelaten. Kort na de middag was de rust in de school volledig weergekeerd. Er is een voorlopig akkoord bereikt en het grootste deel van de leerlingen heeft de school ondertussen weer verlaten. Er vielen geen gewonden.

,,Er is een discussie geweest met de directie, de opvoeders van de school en de leerlingen en er is een akkoord bereikt”, zegt Kathleen Calie, woordvoerster van de politie Brussel-Zuid. Een opvoeder in het Belgisch onderwijs staat naast de leerkrachten en houdt zich bezig met sociaal-educatieve activiteiten op school. ,,Morgen zullen de opvoeders met de verschillende klassen in gesprek gaan om verder te zoeken naar een oplossing voor de problemen.”

Toilet

Het examenrooster zou immers niet het enige bezwaar zijn van de leerlingen. Zo klagen ze over een gebrek aan toiletpapier en vinden ze de organisatie op school chaotisch sinds de aanstelling van een nieuwe directrice begin dit schooljaar.

De woordvoerster van de burgemeester bevestigt dat school woensdag dichtblijft. Burgemeester Stephane Roberti (Ecolo) ging dinsdag al ter plaatse om te luisteren naar leerlingen en personeel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen