Video: Grote brand op bedrijventerrein Roermond onder controle

Print

Grote brand bij bakkerij op bedrijventerrein in Roermond. Video: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De grote brand heeft woensdagochtend een bakkerij op bedrijventerrein Heide-Roerstreek in Roermond heeft verwoest, is onder controle. Het gaat om een bakkerij van Mission Foods.

Bij het uitbreken van de brand waren mensen in het pand aanwezig, maar het personeel van het industriële bakkersbedrijf wist zichzelf in veiligheid te brengen. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Woordvoerder van de brandweer over brand in bakkerij op industrieterein in Roermond. Video: De Limburger

Vanwege het risico dat de brand zich kan uitbreiden naar omliggende panden is het gebouw van het nabij gelegen Rockwool omstreeks negen uur ontruimd. 450 medewerkers zijn naar huis gestuurd, 50 medewerkers worden elders buiten het gebied opgevangen. De verwachting is dat ze woensdag niet meer aan het werk kunnen. Het Laurentius ziekenhuis in Roermond stelde operaties een tijd lang uit vanwege stank en rook.

Lees ook: School blijft gesloten als gevolg van brand in bakkerij

De brandweer heeft de omgeving in een straal van 400 meter afgezet vanwege explosiegevaar. Er zouden ook een aantal explosies hebben plaatsgevonden. De brand brak rond 06.40 uur door nog onbekende oorzaak uit, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Video: Grote brand op bedrijventerrein Roermond onder controle
Brandweerlieden werken met man en macht om het vuur te bestrijden. Foto: René Corten

NL Alert en luchtalarm

Meerdere voertuigen van de brandweer, ook van buiten Roermond, zijn ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer heeft vanwege de enorme rookontwikkeling opgeschaald naar GRIP3. Er is ook een NL Alert verstuurd.

Omwonenden van de Roermondse wijken Kitskensberg en de Donderberg is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. In de wijk Donderberg zijn roetdeeltjes op auto’s en in tuinen terechtgekomen. Ook het luchtalarm is een aantal keer afgegaan in een deel van Roermond. Inmiddels heeft de Veiligheidsregio de waarschuwing voor gezondheidsrisico’s ingetrokken. Wel is het mogelijk dat er nog sprake is van geuroverlast voor omwonenden. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De productiehal is helemaal ingestort. Het achterste deel van het pand is nu ook verloren en inmiddels staat ook een tweede pand in brand. Een uitbreiding van de brand naar het magazijn van Food Missions kon worden voorkomen.

Video: Grote brand op bedrijventerrein Roermond onder controle
Rood gebied: in dit gebied is er gevaar voor de gezondheid vanwege flinke rookontwikkeling. Oranje gebied: In de rook zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Er is geen acuut gevaar voor de gezondheid maar wel overlast. Foto: Veiligheidsregio

Eerdere branden

Bij Mission Foods, een van oorsprong Mexicaans bedrijf, worden graanproducten zoals tortillas en wraps geproduceerd. In juni was er ook een brand bij het bedrijf. Op het bedrijventerrein waren eerdere grote branden. Bij Sekisui Alveo ontstond in december 2016 een grote brand en stortte een deel van de bedrijfshal in. Ook toen ging het luchtalarm af in Roermond en was er flinke rookontwikkeling. In 2007 brandde de productiehal van Koma, een bedrijf dat koelinstallaties fabriceert, volledig uit. Het dak vatte toen vlam tijdens dakdekwerkzaamheden.

Brand bakkerij Mission Food in Roermond. Video: AVLimburg

Video: Grote brand op bedrijventerrein Roermond onder controle
Foto: AVLimburg
Video: Grote brand op bedrijventerrein Roermond onder controle
Foto: AVLimburg
Video: Grote brand op bedrijventerrein Roermond onder controle
Foto: AVLimburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen