Wereldlichtjesdag voor overledenen op kerkhof Tegelen

Print
Wereldlichtjesdag voor overledenen op kerkhof Tegelen

Het Tegelse kerkhof baadt zondag in kaarslicht.

Tegelen -

Wereldlichtjesdag in Tegelen krijgt ook dit jaar een vervolg. Het Tegelse kerkhof baadt op zondag 8 december opnieuw in een zee van kaarslicht.

Wereldlichtjesdag is een mondiaal initiatief. Op de tweede zondag van december worden wereldwijd kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan alle mensen die gestorven zijn, maar in het bijzonder overleden kinderen. Monique Post, die zelf een zoon verloor, introduceerde de herdenking in Tegelen. Ze bezocht vier jaar geleden Wereldlichtjesdag in Heerlen, op het kerkhof waar haar ouders zijn begraven, en raakte diep onder de indruk van de bijzondere sfeer.

Het officiële gedeelte begint om 18.50 uur. Er is zang van de jonge Tegelenaar Lars Broekman, bekend van zijn deelname aan Voice Kids, en Vocalgroup Ringfield. Charissa Spicker zingt ditmaal ‘Precious Child’, het nummer van Wereldlichtjesdag. Tomas en Maarten Post, neefjes van de initiatiefneemster, spelen op trompet en bugel. Ook worden de namen van overledenen voorgelezen. Aangezien veel lichtjes het afgelopen jaar kapot zijn gegaan, vraagt de organisatie bezoekers om een donatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen