Verdachte van pillenfabriekje in Neer weer opgepakt in drugslab

Print
Verdachte van pillenfabriekje in Neer weer opgepakt in drugslab

Afbeelding: David Dunnaway

Neer / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Maarheeze -

De 41-jarige Torsten K. uit Roermond, een van de verdachten in een omvangrijke drugszaak in Neer, is in juli opnieuw opgepakt in een amfetaminelab in een loods in Maarheeze.

Dat bleek woensdagmorgen voor de rechtbank in Roermond bij het begin van het strafproces tegen de vier verdachten van een pillenfabriekje in Neer. De mannen uit Roermond, Swalmen en Stuttgart waren in afwachting van het begin van de strafzaak uit hun detentie geschorst. Ook Torsten K. was al sinds 2018 op vrije voeten.

Daar kwam een jaar later abrupt een einde aan toen hij samen met drie anderen in pand aan het Laar in Maarheeze in de boeien werd geslagen. Hij was daar waarschijnlijk samen met twee anderen bezig met de productie van amfetamine. In de zomer van 2016 werd in de varkensstal aan Het Laar in Maarheeze ook al een (zeer groot) drugslab gevonden waar amfetamine werd geproduceerd.

Requisitoir

Officier van justitie Monique Smits houdt woensdagmiddag haar requisitoir tegen de vier verdachten van de strafzaak in Neer, onder wie de 38-jarige bewoner Peter van D. van het pand aan Kinkhoven. Daar vond de politie bij een inval op 14 augustus 2017 bijna 36.000 xtc-pillen en 75 kilo grondstof voor deze partydrug. De verdachten zeggen dat ze onschuldig zijn. Ze zouden op die dag in het pand zijn geweest om te klussen. De echte pillendraaiers zouden aan de politie zijn ontsnapt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen