Heerlen stelt subsidie van één miljoen euro beschikbaar voor groene daken en gevels

Print
Heerlen stelt subsidie van één miljoen euro beschikbaar voor groene daken en gevels

Een zogenoemd sedumdak. Dit is een zak met vetplanten die veel water op kunnen nemen. Afbeelding: Waterklaar

Heerlen / Hoensbroek -

Eigenaren van panden in Heerlen die hun dak of gevel willen vergroenen komen in aanmerking voor subsidie. De gemeente stelt de komende vijf jaar één miljoen euro beschikbaar.

Zowel inwoners, woningcorporaties, bedrijven als verenigingen van eigenaren kunnen van de regeling gebruikmaken. Door het beplanten van daken en gevels wordt water bij flinke buien beter vastgehouden. Ook zijn groene gebouwen in de zomer koeler en houden ze in de winter beter warmte vast.

Meer informatie over de voorwaarden en inschrijving wordt volgende week gepubliceerd op de website van de gemeente Heerlen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen