Dierbaar

Op vakantie stuurt de oppas Elvira elke twee dagen een foto van haar parkiet Musjke

Op vakantie stuurt de oppas Elvira elke twee dagen een foto van haar parkiet Musjke

foto Elvira Nieuwland

Hoensbroek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Musjke, de knappe parkiet uit Hoensbroek.

Musjke, het leek de perfecte naam voor de grasparkiet van Elvira Nieuwland (27) uit Hoensbroek. De dertienjarige Musjke is een schattig, vriendelijk, eigenzinnig en een beetje gek vogeltje. „Een vrouwtje, heb ik tien jaar gedacht”, lacht Elvira. „Maar het bleek toch echt een mannetje te zijn.” Oeps. Om na tien jaar de naam nog te veranderen is ook zoiets, en dus blijft Musjke gewoon Musjke.

„Een echte knapperd... voor een vogel dan”, vindt Elvira. Ze maakte het beestje in haar puberjaren helemaal tam en kan ’m niet missen. Musjke ging mee op kamers en woont nu ook samen (met Elvira’s vriend). Gaat Elvira op vakantie, dan vraagt ze de verzorgers van het parkietje elke twee dagen een foto te sturen.

Musjke mag overdag vrij rondvliegen en dat zorgt voor hilarische taferelen. Hij drinkt uit een glas en baddert erin als het halfvol is. Boterhammen eten is een uitdaging, want Musjke heeft niets liever. „Je kunt niet even van tafel, want dan is je sneetje bruin weg”, vertelt Elvira. „Ook vliegt-ie zo een chipszak in. Ik probeer ’m niet teveel te verwennen, zodat-ie gezond blijft en nog heel lang leeft.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen